NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Bajnokavató vasárnap

2016. szeptember 25. 12:07 | +1 hozzászólás  szerző: Szabó Ildikó


Bajnokavató vasárnap

Izgalmas hétévégét zártuk Sanghajban, hiszen a FIA WTCC két bajnokot ugyan avatott, de a dobogós helyek még kiadók.

A nap két promóciós programmal indult. Az egyik az aláírásosztás a paddockban a CTCC pilótáival közösen...

 

...a másik a nyitó ünnepség. Ez utóbbi drift bemutatóval kezdődött, majd Pókember autók közötti ugrálásával folytatódott és a WTCC és a CTCC mezőnyének bemutatásával záródott. 

 

2016 WTCC Kína - galéria

Kora délután kezdődött a FIA WTCC utolsó előtti versenyhétévégéje.

A Nyitó futamon Michelisz Norbert az első sorból rajtolhatott az időmérő alapján, ugyan Filippi mögül, de már az első kanyarban átvette a vezetést. Chilton feljött a második helyre. Fecóra ráhúzta Thomson a Chevyjét ezért autójának a jobb első futóműve megsérült.

Filippi és López csatázott, amiből a francia jött ki rosszul, mert kitört a bal első kereke, az esetet a felügyelők vizsgálni fogják a Főfutam után. Olyan rossz helyen állt meg, hogy a biztonságos mentés miatt beküldték a Safety cart, ami az ötödik körben ki is jött. Michelisz, Chiltont, Tarquini volt ekkor az első három helyen.

6. körben az angol Robb Huff megelőzte Benannit, akinek pedig minél jobb lett volna előbb végezni, hiszen harcban állt a függetlenek bajnoki címéért Chiltonnal

A verseny felétől kezdve a svéd Björk folyamatosan nyomás alatt tartotta az olasz Tarquinit és Muller is egyre jobban jött föl. Végül a ladás Tarquini és Chilton összeütköztek, mind a ketten feladták a versenyt, így az angolnak minden esélye elszállt, hogy bajnok legyen, viszont a svéd előtt megnyílt az út, hogy utolérje Norbit.

Az utolsó előtti körben a nulla plusz súllyal versenyző Björk utolérte Michelisz Hondáját, akárcsak a 80 kg-ot cipelő Yvan Muller, aki felzárkózott a svédre.

Az izgalmakban bővelkedő első futam az utolsó métereken dőlt el, hiszen a svéd előbb lekoccolta Michelisz hondáját, aminek a bal hátsó eleme látta kárát, majd sikeresen meg is előzte.

A leintés sorrendje: Björk, Michelisz, Muller. Fecó a 14. helyen végzett, Dani  a 15. lett, viszont Catsburg autója már nem tudott lábon bejönni, be kellett vontatni..

Az eredmény még nem hivatalos, mert az alábbi incidenseket vizsgálják:
- Filippi és Björk
- Tarquini és Chilton
- Catsburg és Muller

Ideigleles végeredmény:

 

A két verseny között nagyon kevés idő volt. A Főfutam ilyenkor a tankolással kezdődik, majd következik a javítási idő.

Miután mindent átnéztek és megcsináltak a fiúk mind a két autón, akkor vette észre az egyik szerelő, hogy Fecó kocsijának a hátsó „lába” nem ment vissza a leengedés után. Ugyan az a probléma, ami Japánban volt, de most a hátsó rendetlenkedett. A szerelők mindnet megtettek, hogy időben elhárítsák a hibát, de kikésték az időt és bezárt a pit lane. Ismét csak a mezőny után eredhetett, ahogy Filippi is.

Catsburg autóját időben megjavították így a rajtrácsról indulhatott, az első sorból, a második helyről.

Az argentin López simán elrajtolt, Catsburgot megelőzte Muller – aki az összetett második helyért harcolt – és a marokkói Bennani is, aki nagyon jó úton haladt a bajnoki címe felé.

Ekblom folyamatos nyomás alatt tartotta Tarquinit, Valente pedig Michelisszel próbálkozott, aki végül visszacsúszott a 11. helyre, ezzel értékes pontokat vesztett, hiszen egyik csapattársa, a portugál Tiago Monteiro a nyolcadik helyen ért célba.
Ficza Fecó a 16. lett, Nagy Dani pedig a 18.

Amíg a vizsgálatok folynak, addig csak provizórikusan, íme, a helyezések:

Összetettben megerősítette pozícióját az argentin López, aki így már világbajnok a maga 361 pontjával. Második csapattársa, Yvan Muller (235 pont), aki jövőre szintén elhagyja a bajnokságot és a dobogón áll a portugál Tiago Monteiro is (204 pont). Michelisz Norbert (190 pont) simán befoghatja egy szenzációs katari szerepléssel, és ha minden összeáll, akkor Dohában a dobogóra állhat. Persze a portugál mindnet megtesz, hogy ez ne így legyen, és még ott van a korábbi világbajnok, az angol Rob Huff, aki csupán 10 ponttal van lemaradva Michelisz mögött.

Ideiglenes végeredmény:

  

Az utolsó versenyhétvégét november 24-25-én rendezik meg Dohában, ott minden kiderül.

 

További híreink:

2017. március 14. 07:59. Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! tovább »
2017. január 31. 12:30. Aurèlien Panis Zengős színekben indul a 2017-es szezonban! tovább »
2017. január 3. 13:21. A legemlékezetesebb tovább »
2016. december 20. 15:01. Karácsonyi ajándékunk: Nektek! tovább »
2016. december 2. 11:26. Örök élmény tovább »
2016. november 29. 13:19. A szezon utolsó versenyhétvégéje tovább »

Hozzászólások

KOVÁCS ROLAND | 2016. szeptember 26. 21:12

Örülök,hogy végre volt két,viszonylag problémamentes hétvégétek,amikor végre a beállításokra,a határok feszegetésére(már amennyire jelen helyzetben lehet),és a versenyzésre tudtatok koncentrálni.Most végre talán Dani és Fecó is kezdi összemérni erejét,és gyorsaságát,bár Fecónak kicsit több ideje volt a tapasztalatszerzésre,mint Daninak,és ez ezen a versenyen tökéletesen látszott is.A baj talán csak az,hogy ennek igazán az év elején kellett volna megtörténnie,de a számtalan hátráltató tényező miatt csak most következett be.Az év elején titkon abban bíztam (és gondolom ti is),hogy ilyenkorra már szinte minden versenyen esély nyílhat egy- két pont megszerzésére,és a srácok a középmezőny végével tudnak folyamatosan csatázni.Csalódott azonban nem vagyok(vagy csak egy nagyon picit) hiszen kedven csapatom ott van a wtcc-mezőnyében,és innen már csak felfelé vezethet az út.Remélem az utolsó versenyen pontokkal tudtok gazdagodni, esetleg Dani is megérezheti a pontszerzés édes ízét,bár tudom egyenlőre nem ez a realitás,de mi nagyon szurkolunk nektek!!!!!HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT,HAJRÁ FERI HAJRÁ DANI !!!!!!!

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak