NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Európa-bajnoki 3. helyezett: Nagy Norbert

2016. október 7. 11:40 | még nem szólt hozzá senki.  szerző: Nagy Norbert


Európa-bajnoki 3. helyezett: Nagy Norbert

Számomra véget ért a 2016-os szezon érdemi része, azaz a FIA ETCC évad, amit újra a Zengő Motorsport berkein belül teljesíthettem. Egy kicsit összefoglalom nektek ezt az évadot az én szemszögemből!

Az utolsó évem ebben a csapatban a 2013-as volt, tehát volt 3 év kihagyás, ennek megfelelően kérdésekkel telve érkeztem meg az első versenyhétvégémre, a franciaországi található Paul Ricard versenypályára.

Már az első szabadedzések után rá kellett jönnöm, hogy ott tudok lenni a mezőny elejében, ami önbizalmat, lendületet adott az egész hétvégéhez, illetve szezonhoz. Persze, az is segített, hogy egyből fel is állhattam a dobogóra ezen a vasárnapon.

A kezdetekkor megkapott lendülethez persze nem csak én és a profi csapat kellett, hanem ti is, szurkolók, akik feltétel nélkül szurkoltatok nekem is a Zengő team két WTCC-s pilótája mellett, még akkor is, amikor nem alakultak olyan jól a dolgok: például a Nürburgringen történt baleset után, vagy a rettentő bosszantó portugál defektet követően.

 

Idén két, hozzám hasonlóan fiatal mérnökkel dolgozott a csapat, úgy gondolom kiválóan össze tudtuk hangolni a munkát, és nem csak rajtuk, hanem az egész gárdán érezhető volt, hogy minden porcikáját ismerik az autónak. Mondanom sem kell, így mennyivel könnyebb volt nekem is folyamatosan fejlődni!

A két mérnök mellett persze ott volt a két csapattársam is. A hat ETCC versenyhétvégéből négyet együtt rendeztek a világbajnoksággal, itt egyszerű volt a kommunikáció, de a maradék két futamon is tartottuk a kapcsolatot, ez is nagyon jól jött. Köszi Fecó, köszi Dani!

2016 ETCC Imola - galéria 

Nem is szeretném nyújtani a szavakat, a lényeg, hogy nagyon örülök hogy az ország egyik legösszetartóbb csapatának lehetek a tagja, és hogy ezt megköszönhettem egy FIA EB harmadik helyezéssel, legfőképp Zengő Zolinak, aki abszolút erőn felül teljesített egész évben.

Szóval köszönök mindent, jövőre találkozunk! 

További híreink:

2017. március 14. 07:59. Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! tovább »
2017. január 31. 12:30. Aurèlien Panis Zengős színekben indul a 2017-es szezonban! tovább »
2017. január 3. 13:21. A legemlékezetesebb tovább »
2016. december 20. 15:01. Karácsonyi ajándékunk: Nektek! tovább »
2016. december 2. 11:26. Örök élmény tovább »
2016. november 29. 13:19. A szezon utolsó versenyhétvégéje tovább »

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak