NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Ficza Ferivel és Nagy Danival rajtolunk idén a WTCC-ben!

2016. március 28. 13:00 | +13 hozzászólás  szerző: Juni György


Ficza Ferivel és Nagy Danival rajtolunk idén a WTCC-ben!

Nincs több találgatás, két autóval indulunk, és ők vezetik a zengős Hondákat! A rosszabb hír, hogy benne van a pakliban, hogy csak Ficza autója készül el a startra. Gondolhatjátok, hogy mindenki beleszakad, hogy mégis sikerüljön. Őszintén, lehetetlennek tűnik. De, ha nekünk sem sikerül, akkor senkinek!

Történetünk egy új fejezeténél nem Michelisz Norbert utódját, hanem két fiatalt, Ficza Ferit (19) és Nagy Danit (17) szeretném nektek bemutatni, bár sokan ismeritek őket.

Hogy milyen korán kezdték, az nagyon is jellemző adat.

Fecó, mire jogsiért mehetett, addigra hat bajnoki címet húzott be. Mondjuk, a léc magasan volt a családban, édesapja 11-szeres bajnok, igazi old-scool versenyző. Ficza tudja, mire kell hajtani, tavaly a Hungaroringen ETCC futamot nyert, volt is tombolás a nézőtéren, tuti elkíséri egy életre.

Nagy Dániel a 17 éve alatt két címet szerzett az RCM Suzuki Kupában, 17 évesen ő is kétszeres bajnok volt, ám ennél is nagyobbat villantott tavaly a Red Bull Ringen, a TCR futamon. Soha nem vezette azt a SEAT-ot, amivel beneveztük, és amivel végül a harmadik időt futotta a kvalin, és a legjobb SEAT-os lett. Imádták a versenyzők és az újságírók is. Mesébe illő sztori volt.

Mégis, szeretnénk, ha most nem megfelelni akarnának, - például a Michelisz-mániának - hanem magukhoz képest a legtöbbet fejlődni. A legfontosabb dolgok adottak, de ne hasonlítsuk őket senkihez. Nem is kell!

Michelisz Norbi ugyanis ott lesz a futamokon, továbbra is, nem kell őt pótolni, ő már a dobogóért kell, hogy harcoljon a Jedik között. A mi „padavanjaink” persze velünk együtt álmodhatnak a sikerről, de addig van megint némi teendő. Elég, ha tudják, hogy átjárja őket az erő. Meg kell tanulniuk uralni.

Nagyon fontos részlet, hogy a tavalyi autóval indulunk, vagyis az idei fejlesztéseket nem hívjuk le, leginkább tanuláshoz kell most a technika. Akkor lenne most értelme a legfrissebb specifikációjú autót üzemeltetni, ha ki is tudnánk használni valósan a benne rejlő teljesítményt. Ahhoz pedig minimum az kellene, hogy mindenki, mindenkivel összeszokjon. A munka most kezdődik, tudjuk, hogy hamar össze fogunk rázódni.

Ez a technika szerethető villantásokra lesz igazán alkalmas. Ez nem azt jelenti, hogy már fel is adtuk, dehogy! Csak nézzük reálisan a dolgokat. Most az összes 2016-os autótól tartanunk kell elsőre, így már érthetőbb, hogy miért lesz bravúr, mondjuk egy pontszerzés.

Komolyan mondom, sok mindent láttam én már a tíz évünk alatt, de ekkora versenyt még soha nem futottunk az idővel! A motor valahol a nagyvilágban, a kasztni, váltó már a kamionban. Abban bízhatunk csak, hogy mindenki azonnal elküldi, leigazolja, utalványozza, másolatot készít, postázza, iktatja. És igen, ez is mind, valahol a nagyvilágban. Egy igen komoly együttállásra van szükségünk, hogy mind a két autó a rajtrácson legyen.

Várható, hogy az utolsó pillanatban kerülnek be bizonyos alkatrészek az autókba, és az is várható, hogy kb. az időmérő előtt két perccel fog életre kelni a motyó. Utána megkérjük a fiúkat, ne siessenek, mert az első kanyarban etető-csúzlival szeretnénk fellőni rájuk az utolsó pillanatban érkező matricákat.

Önkívületben dolgozik az újjászervezett csapat. Nem biztos, hogy pontosan tudták, hogy tegnap volt Húsvét. Ha tudták is, teljesen máshol járt az agyuk, pedig az ő lelküket is hazahúzta volna a családjuk. Michelisz Norbival a mérnökeink is távoztak a JAS-hoz, alaposan megrágcsálta az állományt az átigazolási időszak. Nagyon nehéz helyzetben kell most építkeznünk. Őrült napok következnek!

Az a célunk, hogy újra elkezdjük, és, hogy újra megcsináljuk! Már nem kell a legelejétől kezdenünk. Hiszen az autók elérhetők, és az ifjú tehetségek is lassan ránk rúgják az ajtót. A szurkolóknak pedig az egyik legédesebb szezon lesz az idei. Micheliszék a profikkal püfölik majd egymást, mi pedig csak a pillanatot várjuk az ifjúsággal, hogy ismét csak rólunk szóljanak a hírek.

Versenynaptár:


További híreink:

2017. március 14. 07:59. Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! tovább »
2017. január 31. 12:30. Aurèlien Panis Zengős színekben indul a 2017-es szezonban! tovább »
2017. január 3. 13:21. A legemlékezetesebb tovább »
2016. december 20. 15:01. Karácsonyi ajándékunk: Nektek! tovább »
2016. december 2. 11:26. Örök élmény tovább »
2016. november 29. 13:19. A szezon utolsó versenyhétvégéje tovább »

Hozzászólások

BPeti | 2016. március 31. 15:53

Sziasztok !

Sok sikert kívánok az évhez.

Furcsa lesz Zengő Norbi nélkül és Norbi Zengő nélkül.
Amit elértetek közösen az példaértékű, a folytatás is, ami az idei évre összehoztatok.
Legyetek olyan sikeresek a fiatalokkal, mint Norbival.
Az idén már két csapatnak szurkolunk.!!!!
Hajrá ZENGŐ TEAM,DANI,FERI !!!!!

Predy1 | 2016. március 31. 15:08

Mindent bele fiúk sok szerencsét kívánunk nektek az egész szezonra és továbbra is szurkolunk nektek! Hajrá, Hajrá, Hajrá!!!!

papajoe | 2016. március 31. 09:46

Köszönjük Zengő Zoltánnak hogy ezt lehetővé tette nemcsak a pilóták hanem a szurkolók részére is!
Hajrá Fiúk!


KOVÁCS ROLAND | 2016. március 29. 23:29

Azért nem semmi a Franciák mellett a Magyarok delegálják a legtöbb versenyzőt a WTCC idei mezőnyébe!!!(3-3)Volt szerencsém élőben látni Fica Feri megalkuvás nélküli versenyeit Szlovákiában bár sajna defekt miatt nem fejezte be a versenyeket,fantasztikusat ment az egész hétvégén.A hungaroringen egy kis(nagy)szerencse is kellett a győzelemhez,viszont aki kint volt tudja,hogy csak egy-két kört tudott menni az edzéseken és az időmérőn is,és ennek ellenére sikerült győznie,a szerencse pedig semmit sem von le ennek értékéből.(ráadásul elég szimpatikus fiatalember)Nagy Danit sajna semennyire sem ismerem nem is láttam versenyezni,de itt az alkalom,hogy megismertesse,és megszerettesse magát a Magyar szurkolókkal(már aki nem ismeri) a Zengő motorsport színeiben ez nem lesz nehéz,csak a lehetőségekhez képest jó eredmények kellenek hozzá.Én biztosan szurkolok neki is,hiszen tehetség nélkül nem jutott volna el idáig.HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT,HAJRÁ FERI,HAJRÁ DANI!!!!!!!!

Murvai Tamás | 2016. március 29. 21:01

Hajrá Dani Hajrá Zengő!

Ábrahám | 2016. március 29. 18:15

Gratulálok,ez igen,szerintem a két legjobb versenyző Michelisz Norbin kivül,ma Magyarországon!


snow73 | 2016. március 29. 17:07

Ok srácok!Príma választás!Egy biztos hogy mi nem hagyunk el benneteket míg élünk a Zengő lesz a szívünk csücske!!!!Nagyon sok sikert kívánok az egész csapatnak a következő szezonra.Szeretünk benneteket!!!!!!!HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT!

KOVÁCS ROLAND | 2016. március 29. 12:35

GRATULÁLOK A ZENGŐ MOTORSPORT MINDEN TAGJÁNAK!!!!!!!Még a legmerészebb álmaimat is felülmúltátok!!!!! Két fiatal MAGYAR tehetséget neveztetek,pedig gondolom lett volna más alternatíva is.(fizetős,pénzes külföldi)Ti vagytok az álmok álmodói!!!!Azt már korábban gondoltam,hogy sajnos az idén egy picit(sokat)vissza kell venni az elvárásokból a pilótától független,hiszen a Volvó érkeztével az első 9-hely"foglalt"(4-Citrom 3-Honda 2-Volvó) az időmérőn és a futamon pedig nagy lesz a tülekedés a megmaradt helyért ennél többet szinte csak a kiesésekből lehet profitálni.Sebaj!!mi szurkolók mindig veletek leszünk,és reméljük pár éven elül újra a Norbival elért sikereket fogjátok ostromolni,és megdönteni!!Arra azért kíváncsi leszek most,hogy fogunk szurkolni a ringen? Feri,és Dani Zengő motorsport!!!!!Nagyon sok sikert kívánok nektek a közös munkához!!!!

theexp | 2016. március 29. 11:11

Sziasztok! Gratulálok, megint erőn felül teljesítettetek! Feri nagyon tehetséges,de szerintem Dani sem lesz lemaradva! Fogtok Ti még nagy meglepiket okozni, már többször is volt,hogy gyengébb technikával "aláztátok" a többieket! Hajrá Zengő, hajrá Feri, hajrá Dani,és ahogy Lenin elvtárs is mondta: tanulni,tanulni,tanulni!

Mad Black 406 | 2016. március 29. 11:00

Zoli szavai.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon!!!!!!!!!!!!!!
Ha így folytatjátok, lassan WTCC nemzet leszünk!

Szőllősi Szilveszter | 2016. március 29. 10:20

Sziasztok! Szívből gratulálok ehez a fantasztikus teljesítményhez amit CSAPAT produkált. Természetesen nagyon szurkolunk Nektek, és sok sikert kívánunk a további munkához.Az előző írásért pedig megkövetem magam a csapat előtt.Hajrá Magyarország, hajrá Zengő Motorsport!


Turkburk | 2016. március 29. 10:02

Két autó? Ez oriási eredmény! Újra hajrá Magyarok!

panzer | 2016. március 29. 08:18

Üdv Nektek! Sok sikert az új évadban! Nagyon vártuk már, hogy mi lesz Veletek! Örülök, hogy mkagyar versenyzőket sikerült igazolni, mert így szívből tudok Nektek szurkolni. Az autókat meg, ha belegebedtek is, rakjátok össze! Minden tesztkilométer fontos lesz. Bár ezt Ti sokkal jobban tudjátok, mint én. Kedves Feri és Dani, Ti pedig tapossátok!!!

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak