NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Megvan a pontos diagnózis!

2012. március 13. 14:10 | +34 hozzászólás


Az alábbi videónkból kiderül, hogy a galamb maradványai eltömítették az intercooler hűtő sziláit, ami miatt látványosan lecsökkent a motor teljesítménye, valamint eltört a hátsó lengéscsillapító.


További videóink...

Megvannak az első hondás pontokÜnnep a reptéren, köszönjük Nektek!Inside WTCC – SonomaNo comment - a hangulat kedvéért.

Még több videó itt...

Hozzászólások

Gabika | 2012. március 17. 18:39

Arról meg ne feledkezzünk már, hogy Norbi eltömődött intercoolerrel és majdhogynem három keréken pontszerző helyre hozta be a bömbit!

Kányási Darabos | 2012. március 14. 22:24

Hello Miki!

Nálad a 3 pont!

A (galamb)szakértőknek javasolnám, hogy a vasárnap délelőtti kocsimosás alkalmával kérjétek meg aput, hogy benézhessetek a gépháztető alá … vannak ám ott érdekes dolgok…!


Kányási Darabos | 2012. március 14. 21:57

Kiss Zoltán

Én a helyedben (bár gondolom, hogy abban a világban éled a mindennapjaid…) nem forszíroznám, hogy ez a magáncsapat hogy gyűjtötte be a szponzorait … :o), ez az egyik legdiszkrétebben kezelt kérdéskör…
Azt sem igazán látom, hogy milyen alapon határozhatod meg bárkinek, hogy mit gondoljon, írjon, vagy menjen bárhová… (stb.), azt viszont el tudom képzelni, hogy te hol szocializálódtál… :o)
Zoltán a valódi szurkoló nem vak, nem süket, …az elfogultság megengedett, a hülyeség meg még nem büntetőjogi kategória…(lásd. GALAMB)

Egyébként hájra Zengő Team! …csak JGY-re egy kicsit jobban figyeljetek … :o)

Ja, … és Zoltán üdvözlöm anyukád!


Bandi | 2012. március 14. 21:29

asszem ezutan nyomok egy "sign off"-ot, mert ennek ugysincs ertelme...

Bogyi:
amit irtak az pont azt jelenti, hogy a galamb elcsapasatol elallitodott a futomu. Ezt irtak le.

Kiss Zoli:
Toled kertem valamit, de nem sikerült ra valaszolnod, pedig tovabbra is erdekelne az a link ami a galamb altal szetütött futomurol szol, amitol (sajnos) meg is haltak. Ezt meg Te irtad le.

Petee:
Az ellenvelemeny is velemeny, meg kell hallgatni / el kell olvasni. Amugy nekem az egvilagon semmi bajom Michelisszel, a csapat kommunikaciojaval viszont annal több. Ezt meg en irtam le :o

Ádám94 | 2012. március 14. 17:32

Kedves drsanya!

Köszönöm az infót!
Nagyon tetszik, esetleg az ismerősöd tudna nekem is csinálni egyet?
Na persze nem ingyen gondoltam.

Ha nem, természetesen semmi gond, mégiscsak egy egyedi darabról van szó...

ELőre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Ádám (schor@citromail.hu)Petee | 2012. március 14. 15:24

Kiss Zoltán

Osztom a véleményed!

Kiss Zoltán | 2012. március 14. 12:31

Üdv! A minap már nem bírtam cérnával és írtam hogy ez nem a Magyar Országgyűlés, hála..... Szóval ne higgye már senki, hogy egy MAGÁN csapat és a szponzorok is úgy működnek, mint pl. az állami autópálya építők. Itt valódi eredmények kellenek, mert különben nem adnak több pénzt. Látszik hogy sokan a tv-n és a politikán szocializálódtak, mert itt is úgy acsarkodnak mint a Mónikasóban...
Tisztelettel kérem a többi VALÓDI szurkoló nevében, hogy aki anyázni és fikázni akar, az menjen a focipályákra vagy akárhova, igya le magát stb. de itt ne szóljon hozzá!!!

drsanya | 2012. március 14. 10:39

Ádám! Olyan sapkát nem tudsz venni, egy ismerősöm csinálta.

Gábor von Teufel | 2012. március 14. 09:56

korzo!
http://www.p1race.hu/hir/weber_gabor_felfuggesztett_rajtbuntetest_kapott

Szerintem kicsit erős büntetés még úgy is, hogy felfüggesztett. Voltak már ennél komolyabb dolgok is amikor bizony a nagy nevű pilóták nem kaptak semmit. Ez van. Majd ha világbajnokok lesznek akkor más lesz a helyzet.

korzo | 2012. március 14. 09:19

Nem találta meg valaki videón, hogy miért büntették meg Wéber Gábort?

Ádám94 | 2012. március 13. 23:48

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet olyan sapkát venni, amit a hétvégén többször is mutattak a közvetítések során az egyik szurkoló fején?
(Aminek a tetején Norbi autója volt )

Előre is köszönöm!

Hajrá Fiúk!!!

Fokos | 2012. március 13. 23:30

Találtam egy jó videót a célegyenes végéről:
http://www.youtube.com/watch?v=Qq7gIkYjLps&feature=related


invad3r | 2012. március 13. 22:16

http://www.youtube.com/watch?v=JSQWrJ6iV9w

Itt is látszik, hogy valami nincs rendben: 3:40-től minden elhaladásnál fehér füst jön a hátsó kerék felől.

Elég bosszantó hiba, remélem odadörgölitek a BMW orra alá a törött gátlót. Mi a garancia arra, hogy a cseredarab nem fog szétmenni? Tavaly ha jól emlékszem egy féktárcsa ment szét, szintén különösebb ok nélkül. Azért ez így nem kóser...

Bogyi007 | 2012. március 13. 21:01

Én nem mutogatnék újjal a Zengő csapatra ugyanis NEM ÁLLÍTOTTÁK hogy a galamb miatt tört el a felfüggesztés! Gyuri célzott csak rá de ő is érintőlegesen

(http://www.zengomotorsport.hu/hu/micheliszt_egy_galamb_utotte_el_a_gyozelemtol)
"És most figyelj! Futómű, lengéscsillapító azonnal elállítódik, Norbi vészjelzést ad le: "Gáz van, elment a futómű"! Bári Gergő, Norbi mérnöke meg sem meri mondani mi történt, ugyse hiszi el Norbi, áhh, csak egy galamb. "Nincs baj, nyomjad, láttuk!"

Én inkább egyfajta elégedettséget érzek mivel a legtöbb magyar fórumokon a legtöbb szájhős azzal jött hogy itt bizony semmi más sem történt csak az hogy Norbi berezelt a madár elütésétől és ez annyira kizökkentette hogy ez miatt esett vissza a 8. helyre.
Nos ez mint kiderült marhára nem így volt! Persze az is hogy a madár miatt sérült meg a felfüggesztés - bár hozzáteszem hogy személyes élményből tudom én is azt,hogy egy kis testű madárral való találkozás is tud komoly anyagi károkat okozni kocsiban - de mint a videóból láthatjuk azért az első hely és vélhetően a dobogós helyezések már ez miatt is elszálltak volna mivel a motor tényleg kisebb hatásfokkal tudott üzemelni a madár maradványai miatt.
Az hogy a hátsó lengéscsillapító elszállt más okok miatt viszont tényleg elvett minden lehetőséget a jó eredmény elérésére s így tényleg csoda hogy egyáltalán meglett a 8 hely.

Remélem a következő futamokon már végre nekünk is lesz örömre okunk és a sors kárpótolni fog minket legalább egy kettős pontszerzéssel. Hajrá Zengő team! hajrá Norbi és Gabi!

Shaal | 2012. március 13. 20:29

Szervusztok! Csatlakozom az előttem szólóhoz, mert ez egy nagyszerű tárgyilagos video ami mindent úgy mutat be ahogy van mismásolás nélkül. A korábbi "Norbi elfáradt, megijedt, hihetetlen a történet" című közleményeket beíróknak el kell gondolkozni, hogy valóban akar-e szurkolni a csapatnak, mert azt csak teljes bizalommal lehet csinálni. Ez csak így működik, mert ha azt hisszük, hgoy a csapat valamit el akar ferdíteni, el akar tusolni az már messze rossz. Az életben néha furcsa megmagyarázhatatlan dolgok történnek amikre nincs magyarázat, ahogy arra sem, hogy miért a madárral való ütközés után tört el a lengéscsillapító. Még egyszer köszi a csapatnak a tényfeltárást.

Gyurifumi | 2012. március 13. 20:05

Gondolom fáradásos törés. No most már mindegy.
Akik kétségbe vonták szavukat és úgy gondolták nem állnak ki a valós hibával, nézzenek magukba és gondolkodjanak.Ez a csapat nem a .........
Bármily hihetetlen is vannak még ilyenek!
HAJRÁ ZENGŐTEAM!

Oké oké a nagy agónia így tök gáz, szerintem ég is az arca JGY-nek. ))))
Persze első felindulásból én sem mondtam okosakat, no de hát olyan bosszantó ez az egész. MEA CULPA, bocsássatok meg érte.

Vick08 | 2012. március 13. 19:47

Én is köszönöm a videót!! Legalább kiderült, hogy nem csak a madár okozta a hibát, mert tényleg nagyon hihetetlen volt amit láttunk, de így jött le a képernyőről, Norbinak nekiszállt a madár és rögtön visszaesett. DE megvan az OK és ez a lényeg. És én nem írom le ezt a versenyt, nem volt ez olyan nagyon rossz hétvége, csak ugye a balszerencse még mindig követi a Zengő Team-et . Most már igazán átpárolhatna máshová is...

Nagyon jók voltak a fiúk ! HAJRÁ ZENGŐ TEAM!!!!

Luki | 2012. március 13. 19:27

Minden szurkolótársam nevében köszönöm a tényfeltáró videót!!!!!!
Érzem, hogy a 2012-es év jó lesz, nagyon, de nagyon jó!MINDENT BELE!!!!

GTS | 2012. március 13. 19:19

Sziasztok!

Örülök, hogy megvan a pontos diagnózis mert nem csodálom, hogy azt a sztorit, hogy egy galamb elütése miatt szétesik az egész verseny voltak akik nem hitték el! Már csak reménykedni tudok, hogy nem ott fejezzük be ahol tavaly abbahagytuk...
Én nagyon bízom benne, hogy a szerencse is mellénk áll, de már akkor is boldog lennék, ha a balszerencse elfelejtené az egész Zengő csapatot és békén hagyná ! "ÉLJENEK" a galambok

Hajrá zengő csapat! Hajrá Magyarok! Jó lesz ez...kitartás!

Karesz | 2012. március 13. 18:41

Galamb ide, lengéscsillapító oda, a Norbi maximálisat nyújtott !!!
Kiválóan védekezett, nem hagyta magát !!!!
Akárcsak Wéber Gabi !
Hajrá zengő Team !!!

Miki | 2012. március 13. 18:06

Sziasztik!

Nem szeretnék bele okoskodni de mivel a Bömbi mindenki által ismeretesen hátsó kerék meghajtású, így ha eltörik a hátsó csillapító az nem csak a kanyarokban érezhető, hanem a kedves pilóta úgy érzi mintha csökkenne a motorerő, mivel a lengéscsillapító hiánya miatt az aszfaltra nem úgy kerül át az autóka tudása ahogy az kellene. Lényeg, hogy szerintem itt minden érzett probléma a törés miatt történt, ennek a madárkához semmi köze!

Várom a véleményeket és az ellen véleményeket!
Szuperek vagytok fiúk! Miattatok már tavaly le is szoktam a Forma1-ről! :-)

Üdv

Fokos | 2012. március 13. 18:04

Gábor kapott egy kis felfüggesztett 10 rajthelyes büntit
http://www.touringcartimes.com/article.php?id=7320

zolee145 | 2012. március 13. 17:31

Az utcai autónál van a lambda szonda, ami nézegeti a kipufogó gázt, és az alapján dönti el, hogy mennyi benyát adjon a motornak. Ha kevés a levegő (mondjuk nyáron nagy melegben) akkor ahhoz kevesebb benzint lehet adni, hogy az arány megmaradjon.
Gyanítom így megy ez egy versenyautónál is, és a nem jól hűtő IC kevesebb beáramló levegőt jelent, amihez a motor magától kevesebb benzint ad.

Aztán majd elmondja csapat ha ez nem így van.

Tamas Nemeth | 2012. március 13. 17:09

Ha jól tudom az elektronikát aszerint lövik be, hogy mennyi beáramló levegőre lehet szamítani a versenyen. Értelemszerűen itt arra volt belőve, hogy sok levegőt fog kapni az intercooler, hiszen Norbi elöl kezdett, így érezhetett teljesítménycsökkenést.

Ati7320 | 2012. március 13. 16:47

Megnyugtató hogy ennyire pontosan megvannak a hibák forrásai, NAGYON profi a csapat! Sok sikert a folytatásban. Hajrá csapat!!!

Gabika | 2012. március 13. 15:50

Tényleg nagy lenne a Bömbi oldalán egy galamb matrica egy strigulával!! Zoli, Gyuri, Norbi, könyörgöm, csináljátok meg! (a galamb mellett még lehetne nagymama, macska, postás, biciklista strigula nélkül).

@kispeter: Az általad leírtak szerint hátrány, ha valaki megy előttünk, mert a motor nem kap annyi levegőt. Ok, ugyanakkor Monzában előny! Hiszen itt mindenki a szélárnyékot kihasználva próválkozott az előzéssel, szóval így inkább gyorsabb volt.

A hátsó futóművet biztosan nem a galamb verte szét. Én is kíváncsi vagyok, hogy mitől ment el.Köbli Tamás | 2012. március 13. 15:44

1 Dodinak igazavan.
2 Most hogy megvan a probléma oka nem kell tovább firtatni

HAJRÁ ZENGŐ TEAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dodi | 2012. március 13. 15:14

Az szótő ül, és nem üj, úgyhogy helyesen írva: "Ülj le, 1-es" !!!


kispeter | 2012. március 13. 15:00

Most hogy a madarunk megmenekült a futómű törés vádja alól megkapta a beáramló levegő akadályozását. Értem én hogy ha már rákentük a madárra a balhét, akkor vigyen is el valamit, de 1 dolgot vegyünk még figyelembe.
Miután elütötte a madarat és közel ezzel egy időben eltört a hátsó lengéscsillapító, onnantól kezdve Norbi sajnos akarva akaratlanul a futómű miatt lassult és előzték meg. Miután megelőzték bebújt szélárnyékba, és onnantól se tiszta levegő nem jut be mint előtte 7,5 körön keresztül, plussz még a többi kipufogó hőjét is megkapja... A galamb szárnya nem nagyobb mint egy nyárfa levél ami azért tapadt már fel a lökösre másoknak is.
Egy beáramló levegő diagrammot szívesen megnéznék az időmérőről amikor a Norbi a Gabi seggében autózott.
(és akkor jöhet a savazás, de az aki elhitte, hogy a galamb kiütötte a jobb első futóművet, az meg se szólaljon, annak üjl le 1-es)

Ettől függetlenül ezen túl is szurkolok Nektek!!!

Ferrault | 2012. március 13. 14:58

Úgy emlékszem, hogy a galamb elütését követően a Roggia sikánban erősebben megtámadta a kerékvetőt Norbi a kelleténél. Lehetséges, hogy ott adta meg magát a lengéscsillapító...

Gábor von Teufel | 2012. március 13. 14:53

Én azért a következő versenyre csak raknék valami vicces képes-feliratos matricát az autó oldalára pl.: Galamb-Norbi 0:1 már csak azért is, hogy még többszőr mutassanak benneteket

Remélem ez a pech széria hamarosan abba marad és végre hibátlan versenyket tudtok majd futni. Hajrá!!!

szpíd | 2012. március 13. 14:40

A Szabi látja a telemetriából, hogy időszinkronosan pontosan hol pattant el a teló?

Murvai Tamás | 2012. március 13. 14:34

Az epizód címe: A galamb bosszúja!

gazdinf | 2012. március 13. 14:23

a hátsó futómű tört el ?!
egyre hihetetlenebb ez a sztori

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak