NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Örömautózás kis extrákkal

2016. október 17. 10:39 | még nem szólt hozzá senki.  szerző: Szabó Ildikó


Örömautózás kis extrákkal

Örömautózásnak indult, ám mind a két SEAT letérdelt a He-Do Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság utolsó, hungaroringi futamán. Bár Tóth Csaba végig tudott menni mind a sprint, mind az endurance futamokon, Zengő Zoltán csak az utolsó versenyen ülhetett autóba.

A Zengő Motorsport  három pilótája nevezett be az utolsó bajnoki fordulóra két SEAT Leon versenyauóval mind a sprint, mind pedig a hosszú távú - egy órás - versenyekre.

A vasárnap kora délélelőtt az időmérőkkel vette kezdetét az OB. Amíg a sprint verseny első időmérője rendben lezajlott, addig hosszútávúén (endurance) elszállt a SEAT Leon váltója, így Kismarty-Lechner Gábornak fel kellett adnia az edzést.

A váltó cseréjéhez azonnal nekiállt a csapat, hiszen a spirnt versenyekre el el kellett volna készülniük, de ez időhiány miatt lehetetlen volt, így csak Tóth Csaba vághatott neki az első versenynek, ahol nyolcadik helyen ért célba.

A második futamra sem sikerült összerakni a hibás SEAT-ot. Sőt, a baj csak tetőződött., ugyanis a szlovák Bohus Sestak az Octaviájával a tizedik körben bal oldaról belement Tóth SEAT Leonjába, akinek föl kellett adnia a versenyt, mivel a csonkállvány annyira megsérült, hogy ki kellett cserélni.

2016 OB - galéria

Mind a két SEAT bent a boxban és versenyfutás kezdődött az idővel, hogy a hosszú távú versenyre mind a két kocsi elkészüljön.

Az egyiket sikerült megjavítani, és a negyedik helyen célba is ért, de a másik csak három körrel a rajt után tudott a mezőny után iramodni, viszont Zengő Zoltánéknak sajnos nem sikerült teljesíteni a a táv 75 %-t.

További híreink:

2017. március 14. 07:59. Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! tovább »
2017. január 31. 12:30. Aurèlien Panis Zengős színekben indul a 2017-es szezonban! tovább »
2017. január 3. 13:21. A legemlékezetesebb tovább »
2016. december 20. 15:01. Karácsonyi ajándékunk: Nektek! tovább »
2016. december 2. 11:26. Örök élmény tovább »
2016. november 29. 13:19. A szezon utolsó versenyhétvégéje tovább »

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak