NAP

:

ÓRA

:

PERC

:

MP

Viszlát, Norbi!

2016. január 11. 16:42 | +34 hozzászólás  szerző: Juni György


 Viszlát, Norbi!

Igaz a hír, és nem is mondhatom, hogy meglepődtünk. Tíz éve ezért kezdtünk el közösen dolgozni: Michelisz Norbi a Honda gyári alakulatában folytatja, a korábbi világbajnok Robert Huff, és a portugál Tiago Monteiro csapattársaként. A korábban szintén világelső Gabriele Tarquini szerződése lejárt. Megtiszteltetés volt ellene küzdeni! 54 évesen már tudja, aki letaszít majd a trónról, az már bőven megszületett.

Tavaly volt tehát tíz éve, hogy megismertük Norbit, most meg, ahelyett, hogy remegő kézzel írnám a búcsúzó sorokat, és telebőgnék egy raklap papír-zsebkendőt, rezzenéstelenül írom: pontosan az történt, amit szerettünk volna mindig is. Tudtuk, hogy a világbajnokság megnyeréséhez sokkal-sokkal több pénz, és annál is több kell a technikai oldalon, és ezt, ebben a konstrukcióban nem fogjuk tudni nyújtani soha. Megkeményített már minket annyira a bokszutca, hogy erről ilyen nyugodtan tudjunk beszélni.

Büszkén írom le, hogy csapatunk kinevelt egy profi autóversenyzőt, konkrétan a semmiből. És azt is büszkén írom le, hogy ezalatt a Norbival eltöltött évtized alatt, csapatunk minden tagja felnőtt, és a világ élvonalába tartozó munkát végzett. Egyre többet és többet. Michelisz az üres Hungaroringen kezdte, egy romos Astrával pár körön át, és hat évre rá rendszeresen megtelik miatta, miattunk a rajt-célegyenes, világbajnoki futamon. Ma, Michelisz Norbinak szurkolni, program. Konkrét foglalás a családi naptárakban, legtöbbünknél.

Köszönjük a MOL-csoportnak, hogy a támogatók élére állt, és köszönjük minden támogatónknak a bizalmat és a lehetőséget. Jó érzés megélni, hogy meglátták már időben Norbi tehetségét, és a csapat húzását. Köszönet a Hondának és az olasz JAS Motorsportnak is, hogy közelebb engedett minket a tűzhöz technikailag, mint egy átlagos privát csapatot. Anyagi forrás és megfelelő technika nélkül, ebben a sportágban soha nem tudsz eredményes lenni. Ez az egyetlen dolog nem változott az autósport több mint száz éves történetében.

Köszönjük Norbi páratlan hozzáállását, szakértelmét, profizmusát, és lelkét! Mi is sokat tanultunk tőle. Együtt voltunk erősek! És leginkább, veletek a hátunk mögött, voltunk még erősebbek! Ezért nem győzünk köszönetet mondani Nektek!

Ez utóbbi év viszont már egyértelműen felvetett bennünk egy rossz érzést. Létezik, hogy már nem segítői, hanem lassan akadályozói vagyunk ennek a szuper-tehetséges fiatalembernek? Lehet, hogy eljött az idő, amikortól pont miattunk nem tudja már elérni a céljait? Aztán láttuk Norbi őszi vívódását azon, amin nem volt szabad vívódni. Menjen vagy maradjon? Ragaszkodott hozzánk a végsőkig, de az álmaihoz is. Az ő álma pedig valahol a mi álmunk is. Ha csak így lehet megugrani, lépni kell, mert különben nem nyerhetünk.

Norbi története legyen mindenkinek reménysugár. Egy csendes fiú a szomszédból, aki a szemünk előtt nőtt fel, és vált valóban híres autóversenyzővé. Ahova most lépett, oda mindannyian nem mehetünk vele, de Ti igen! Nélkületek nem tudja megnyerni!

Persze, hogy igazságtalan az élet, de pont ilyen érzés lehet, amikor kirepül az ember gyermeke. Szurkolunk neki és támogatjuk, szeretjük, ahogy csak tudjuk! És abban is biztos lehet, hogy a szülői ház kapui mellett, ennek a csapatnak a kapui is mindig nyitva fognak állni előtte. Amúgy Norbi nem repül messze. Egy színdarabban játszunk majd jövőre is, és az öltözője is ott lesz mellettünk a szomszéd garázsban.

Nekünk pedig nincs más hátra, mint hátra! Vagyis elölről kell kezdeni! Nem mondom, hogy nem izzott a telefon az elmúlt hetekben, megható volt látni, hogy ennyien versenyeznének velünk szívesen. Bajnokok, feltörekvő fiatalok, sokan külföldről is. Mégis azt érezzük, amíg lehet, ki kell tartanunk a magyar tehetségek mellett, így lenne kerek a történet. Persze, ha minden bukik, az életösztön diktálhat mást, ha ott akarunk maradni az elitben.

Az autó elérhető, és hitünk is van! Hiszünk továbbra is a magyar fiatalokban, és hiszünk a tehetségekben, és mint tudjuk, egy Norbinál is gyorsabb versenyző megszületett valahol. Na, őt keressük! A jó hírem pedig, hogy közösen. Norbi vállalta, hogy szakmailag a csapattal marad, vagyis konzultációkkal fogja segíteni versenyzőnket, aki majd öt-hat év múlva, egy újabb generációt csábíthat a Ringre.

Fura az élet. Norbi abban nem bízhatott az elején, hogy eljutunk ide. Egy mostani újonc meg attól félhet, soha nem juthat el oda, hogy gyorsabb legyen nála. Mind a kettő igen hosszú út, és az egyik a szemünk előtt már meg is valósult.

További híreink:

2017. március 14. 07:59. Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben! tovább »
2017. január 31. 12:30. Aurèlien Panis Zengős színekben indul a 2017-es szezonban! tovább »
2017. január 3. 13:21. A legemlékezetesebb tovább »
2016. december 20. 15:01. Karácsonyi ajándékunk: Nektek! tovább »
2016. december 2. 11:26. Örök élmény tovább »
2016. november 29. 13:19. A szezon utolsó versenyhétvégéje tovább »

Hozzászólások

turai Bálint | 2016. március 21. 18:35

Sziasztok! Nekem is nagyon hiányzik, hogy többet tudjunk az eseményekről, de jól tudom, hogy mindennek meg van az oka, és a módja. Én leginkább remélem, hogy minden rendben zajlik, és nem került homok a gépezetbe, és valóban láthatunk két Zengő Hondát a szezonkezdeten, és aztán minden futamon tudunk értetek szurkolni!

Hajrá Zengő Motorsport!!!


szlovi | 2016. március 20. 20:32

Ez már azért bosszantó!!!


invad3r | 2016. március 19. 21:09

Már csak két hét van az első futamig. Remélem azért a rajtrácson kiderül majd, hogy ki lesz a pilóta

Ati | 2016. március 17. 12:53

Valami hír morzsát Zoli ejtsetek már nekünk, értetek izgulunk mi lesz ebben az évben a felállás! Légyszíves csak egy kicsikét!!!!!!!!

Ati | 2016. március 3. 12:40

Sok, sok rajongó kérésével fordulok szerintem a ZENGŐ MOTORSPORT felé és azon belül is Zengő Zolihoz! Legalább egy sejtelmes hírt dobjatok be egy dátummal, hogy mikor lesz meg valószínűleg a pilóta felállás! TŰKÖN ÜLÖK MIÓTA KIDERÜLT BIZTOSRA, HOGY NORBI TÁVOZIK. LEGALÁBB EGY DÁTUMOT!!!

HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT!!!KOVÁCS ROLAND | 2016. március 3. 06:30

És tényleg!!!!Tudom a nevezés még nem jelenti a biztos indulást,de a két autó nevezése mégiscsak azt jelenti,opció lehet a két pilóta indítása!!!!!!:jumpmondjuk egy pénzes külföldi,és egy fiatal Magyar?)

LKiss | 2016. március 2. 21:35

http://www.touringcartimes.com/2016/03/02/20-car-entry-announced-for-the-2016-world-touring-car-championship-season/

LKiss | 2016. március 2. 21:34

2db Zengős Honda szerepel a nevezési listán!

KOVÁCS ROLAND | 2016. március 1. 21:32

A hosszabítás.hu-szerint a ZENGŐ MOTORSPORT leadta a nevezést 2016-ra és ezt szerintük ZENGŐ ZOLI is megerősítette !!!!!!!A pilóta személye még nem biztos,a jelöltekkel még tárgyalnak.Bárki is legyen az új pilóta a ZENGŐ MOTORSPORT szurkolói biztosan támogatni fogják,és egy emberként beállnak mögé!!!!Remélem lassan hivatalosan is bejelentik az indulást,és akkor teljes lesz az örömöm!!!!!!HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT!!!!!(a hajrá NORBIT sajnos márt nem ide kell írni)

hadzsabi | 2016. február 29. 18:23

Nem kell itt a nevekkel dobálózni
Teljesen mindegy (Nekem), hogy ki lesz a pilóta: akit kiválasztanak, biztosan nem érdemtelenül fog odakerülni...

Csak legyen egy név már végre valahára
Hajrá CSAPAT!

(Meg persze Hajrá Nóóórbi! :bow

csaba | 2016. február 13. 15:57

Ugye bejelentitek lassan Kiss Norbi érkezését!

fusion | 2016. január 27. 13:54

végre....

Gabika | 2016. január 14. 13:54

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nagyon sajnálom, hogy Norbi és Gergő elhagyja a csapatot, persze jó döntésnak tartom a gyári csapathoz történő igazolást. Kíváncsian várom a híreket, hogy kik érkeznek Zoliékhoz helyettük és természeteesen sok sikert kívánok nekik. Én ugyanúgy fogok szurkolni, mint ahogy idáig tettem, de ettől az évtől már két csapatért.

Le a kalappal a csapat elmúlt 10 éves teljesítménye előtt!

V4J | 2016. január 14. 08:17

imádom ahogy Juni György ír, mindig képes könnyeket csalni a szemembe, zseniális.

Ez az egész Zengő csapat úgy ahogy van zseniális. Minden egyes tagja kiemelkedik abban amit csinál.

Le a kalappal.Bacskor Gyula | 2016. január 14. 04:41

Szívesen versenyeznék

KOVÁCS ROLAND | 2016. január 13. 23:32

Hát, én egyenlőre még nem örülök.Ma még nem.Persze,tudom a CSAPAT,és Norbi kivalló munkáját tehetségét dicséri ez a szerződés,rengeteget dolgoztak érte,Norbi pedig megérdemli,hogy gyári csapatban csillogtassa tehetségét.Ez a döntés(persze jó döntés)akkor is egy korszak végét jelenti,egy nagyszerű sikerekkel tele korszakét.Ezért az öröm mellett egyenlőre tele vagyok szomorúsággal is.Holnap,vagy a jövő héten viszont már fogok tudni örülni.A szomorúsághelyére reményekkel teli lelkesedés fog költözni.Tiszta szívemből viszont majd akkor örülök,ha a Zengő motorsport indulását tényként közlik,hiszen a szurkolóként a CSAPAT sorsa és Norbi karrierje ugyanolyan fontos számomra.Nagyon remélem,hogy tavasszal tényleg szoríthatunk Norbinak,és a Zengő motorsport új pilótájának is,de ahhoz szponzor is kellene,mert a mol év végi futamok utáni nyilatkozatai nekem búcsúzkodásnak tűntek.Remélem nem így van, megmaradnak a CSAPAT mellett,és együtt kezdenek egy új sikerkorszakot,lehetőleg egy Magyar pilótával.Nagyon köszönök minden élményt amivel megajándékoztatok sok sikert kívánok a továbbiakban a CSAPAT és NORBI részére!!!!!!(Ha lehet,és megoldható egy összefoglaló kis filmnek tényleg nagyon örülnék én is) HAJRÁ ZENGŐ MOTORSPORT HAJRÁ NORBI

Albundy | 2016. január 13. 23:26

Az, hogy Norbi elérte amit elért a gyári szerződéssel és amit a Zengő Motorsport elér Norbival az szerintem ok és okazat. Egyiküknek sem sikerült volna a másik nélkül. Szívemből kívánom, hogy Norbi (ugyanakkor mindnyájunk) álmai beteljesüljenek a gyári hondával, és legalább ennyire őszintén kívánok Zoliéknak egy Norbihoz hasonló kaliberű tehetséget mert megérdemlik. Szerencsére van bőven pilóta itthon akikkel nem maradnának eredmények nélkül, Kiss Norbitól kezdve Walter Csabin át egészen Vida Janiig. Szerencsére még hosszan lehetne sorolni az esélyeseket és ez nagyon is jól van így. Sokakkal egyetértésben jövőre is csak azt kívánhatom amit eddig is minden évben. Hajrá Norbi, hajrá Zengő Motorsport!! Tiszta szívből, őszintén köszönjük nektek az elmúlt tíz csodálatos évet!!!!

invad3r | 2016. január 13. 23:15

Kiss Norbi!

Ulrich Sándor | 2016. január 13. 21:04

Ez csak még egy ok a Hungaroringi piros betűs ünnepre! Legalább annyira szurkolunk Nektek is, mint Norbinak! Az legyen a legnagyobb bajunk, hogy nem tudjuk kinek szurkoljunk jobban! Legyen tánc, zárcsökkentés és magyar hegemónia a WTCC-ben!

eperkoktel | 2016. január 13. 20:34

Szerintem Norbi most kétszer annyit edz...

Hornyák Zoltán | 2016. január 13. 20:19

Szervusztok Gyerekek, szervusztok Zengő csapat!
EGY ORSZÁG ÖLEL KEBLÉRE TITEKET!!!!
Bár adatna meg minden 10 , de inkább 5 évben ilyen siker ,mint amit Ti elértetek Nekünk!
Most is Zoli könnyes / örömkönnyes/ szeme villan fel, mikor e sorokat írom.
Nekünk adtátok tehetségeteket, elszántságotokat, érzéseiteket! Mi pedig nagyon köszönünk mindent!
Isten áldjon meg Titeket!

RedRiot77 | 2016. január 13. 20:17

Óriási öröm hogy Norbi egy újabb lépést tett a világbajnoki cím felé. Biztos vagyok benne hogy egy gyári támogatással már nem lenne elégedett kevesebbel. Nagyon remélem hogy a Zengő Motorsport megtalálja a méltó utódot - és az anyagi forrásokat is hogy továbbra is fontos tényezői legyenek a bajnokságnak! Sok szerencsét és kitartást a szezon kezdetéig rátok váró nem egyszerű feladatokhoz! Hajrá Norbi, hajrá Zengő Motorsport!

Chrys | 2016. január 13. 19:31

Tisztelt CSAPAT!
Nem is tudom hol kezdjem, de úgy érzem muszáj hozzászólnom.
Írhatnék sok sok dicsérő szót, de az talán nem lenne méltó, mivel ettől a CSAPAT-tól szerintem nagyon sok alázatot tanulhat(-nák, -nának) sokan.
Igaza van a cikknek örüljünk, hogy részesei vagyunk ennek a sikernek és engedjük el Norbit, hogy még nagyobb sikereket elérve mindig visszakacsinthasson ránk (-rátok).
Azt az egész estés dokumentumfilmet nagyon megnézném jó páran(Hallod Andy Vajna).

Mig Zoltán | 2016. január 13. 18:44

Tisztelt Zengő Zoltán-Tisztelt Zengő Motorsport-Tisztelt Michelisz Norbert!
Köszönjük az eddigi fantasztikus sikeres éveket!
Csodás élményeket szereztetek minden Magyar autósport szerető embernek!
Norbi váltása boritékolható volt,így egy potenciális Vb cím kihívó lett!
Ez semmit nem von le Zengő Zoli csapatának kimagasló eredményéről,épp az ellenkezőjét jelenti!
Ha egy csapat kitud nevelni egy Vb címre esélyest,azt meg kell süvegelni!!!
Ezek után két zászlóval megyünk a Hungaroringre!!!
Hajrá Zengő Motorsport!-Hajrá Michelisz Norbi!
Sok sikert Kívánunk!

János | 2016. január 13. 17:34

Nagy köszönet mindenért a csapatnak!
Nagyon remélem sikerül megtalálni az új pilotát és a piszkos anyagiak is összejönnek az új szezonra!Mi kitartunk melletetek !Sok sikert kivánok és sok kitartást mert nagyon hosszú lessz az út. !


piros mari | 2016. január 13. 16:47

Kedves Zengő csapat! Köszönöm a sok-sok boldog élményt, a sok izgulási lehetőséget Norbiért és a csapatért! Sajnos nem a kezdetektől, de már néhány éve, vén fejjel, hódolótok vagyok. És maradok is Norbi mellett is, és mellettetek is, bárki legyen is "kormánynál", Veletek jó kezekben lesz!
További sok sikert, szép élményeket kívánok nektek, és nekünk szurkolóknak is! Tavasszal találkozunk! Már nagyon várom!Mari


ben | 2016. január 13. 15:50

Minden Tisztelet, és Gratuláció az egész csapatnak! Ez a Szerződés a felér egy világbajoki címmel!
És gondolom nem vagyok egyedül ezzel, de Úgy megnéznék erről a tíz évről egy "Zengőmotorsport-sajátgyártású" egész estés dokumentumfilmet Juni Gyuri narrációjával, és telis-tele zengős (házi)videókkal, interjúkkal (Zengő Zolival, Michelisz Norbival, Bári Gergővel,(minden mérnökkel, szerelővel, mindenkivel))!!!

Taki | 2016. január 13. 15:05

Várjuk a fejleményeket és Minden Jót a Csapatnak is (a leírtakból lehetünk optimisták)!

Már csak az a kérdés, hogy Norbis pólóban vagy Zengős pólóban menjünk a ringre?

Bolla Péter | 2016. január 13. 13:46

Van valami valós akadálya, hogy az újabb Norbi, tényleg egy Norbi legyen?
Pl. a Kiss Norbi

Andruse | 2016. január 13. 12:57

...és most szeretném elképzelni azt, ahogy Gyuri gépel. Írja a sorokat arról, hogy ki az "új Norbi". Olyan álomszerű volt ez az egész, akárhányszor csak a tv-t bámultam, vagy a ringen kiabáltam úgy éreztem hogy picit része vagyok én is a csapatnak. Norbi egy fantasztikus pilóta, és bárhova megy mi, rajongók ott leszünk. Lehet hogy az ezeréves Zengős pólóban, de ott leszünk. Viszont a CSAPAT nélkül ezt a bajnokságot nem tudom elképzelni. Kell, hogy ott legyetek! Kell az, hogy megmutassátok újra milyen mikor egy pici ország pici csapata a legjobbak között van! Hajrá Zengő Motorsport, Hajrá Norbi!

Lőrinczy Máté | 2016. január 13. 12:53

Kedves Zengő Csapat! Minden tiszteletem és csodálatom a Tiétek, én is azon fanatikus rajongók közül vagyok, akik minden évben kilátogatnak a Ringre. Norbival akkor ismertem meg amikor Seatozott, és közeledett első megmérettetése, az Okayamai WTCC debütálás felé. Norbiban azt szerettem, hogy a "semmiből" indult, gyakorlatilag a szimulátorozás világából, és hatalmas, és szép karriert futott be. Ha a csapat továbbra is lehetőségnek tartja, hogy egy hozzá hasonló fiút találjon, akkor bár tisztában vagyok vele, hogy kicsi az esélye annak, hogy egyáltalán csak számításba kerül, de Sinka Danit mindenképpen ajánlanám! Jól ismerem a magyar szimulátoros közösséget, és ő az a fajt őstehetség mint akit Norbiban ismertünk meg annak idején, de szerződésig még soha nem jutott. De ettől függetlenül bízom benne, hogy a csapat marad a WTCC-ben, és ha 2016-ban a Hungaroringre látogatunk, nem csak Norbinak fogunk szurkolni! További sok sikert!

Ocsy | 2016. január 13. 12:53

A Zengő Motorsport "vesztesége" a szurkolók nyeresége: ezután szurkolhatunk a csapatnak (és új pilótájának) és Norbinak külön-külön is. Biztos nem lesz könnyű újrakezdeni, de én nem féltem a csapatot. Ráadásul az erős túlzás, hogy a nulláról kellene indulni, hiszen a tapasztalatok megmaradnak. Csak kellene, egy jó versenyző, akivel folytatni lehet (és nem "újrakezdeni"). Én továbbra is azt mondom:hajrá Norbi, és hajrá Zengő Team, ha ez már nem is egy és
ugyanazt fogja jelenteni a pályán...

panzer | 2016. január 13. 12:26

Kedves Zengő Csapat! Nagyon vártam, hogy Norbi megkapja élete első gyári szerződését. Sajnos az általatok leírtakkal egyetértek, hiszen a "mocskos" anyagiak már behatárolták a munkátokat. Amiért nagyon aggódtam, hogy mi lesz a folytatással. Szavaitokból azt veszem ki, hogy marad a wtcc, és kerestek egy magyar srácot. Nagyon szurkolok, hogy így legyen. Továbbra is Norbival és Veletek vagyok és vagyunk, ha szabad mások nevében is beszélnem. Várom a fejleményeket. És néha ne felejtsetek el néhány információ-morzsát írni nekünk. Üdvözletem.

panzer | 2016. január 13. 12:26

Kedves Zengő Csapat! Nagyon vártam, hogy Norbi megkapja élete első gyári szerződését. Sajnos az általatok leírtakkal egyetértek, hiszen a "mocskos" anyagiak már behatárolták a munkátokat. Amiért nagyon aggódtam, hogy mi lesz a folytatással. Szavaitokból azt veszem ki, hogy marad a wtcc, és kerestek egy magyar srácot. Nagyon szurkolok, hogy így legyen. Továbbra is Norbival és Veletek vagyok és vagyunk, ha szabad mások nevében is beszélnem. Várom a fejleményeket. És néha ne felejtsetek el néhány információ-morzsát írni nekünk. Üdvözletem.

Hírlevelek letöltése PDF formátumban:

2015 WTCC Thaiföld - Időmérő és a f...
2015 WTCC Thaiföld - Előzetes...
2015 WTCC Kína - Időmérő és a futam...


Összes korábbi hírlevél

Közösségi oldalak